Keramische vloertegels: tegels met een echte houtlook

Houtlook tegels zijn tegels die lijken op een de warme uitstraling van een parketvloer . De houtlook tegels zijn zo mooi dat er nauwelijks nog onderscheid te zien  is tussen een parketvloer van hout en een parketvloer van keramiek.

keramisch hout

Ervaar de houtlook tegels zelf

Om tot de juiste keuze te komen is het belangrijk om de keramische houtlook tegels nooit via een afbeelding te kopen. Voel de structuur en overtuig jezelf ervan dat dit echt een heel mooi duurzaam alternatief is voor laminaat of parket.
Kom eens langs in onze showroom en ervaar.

Voegen in vele kleuren

De voeg speelt een belangrijke rol en moet zeker niet worden onderschat. Hoe breed of smal is de voeg en welke kleur wordt er gebruikt? Een contrasterende voeg, of moet de voeg zo min mogelijk opvallen? De juiste keuzes zijn noodzakelijk om een zo mooi mogelijk eindresultaat te krijgen.

Vloerverwarming met tegels

Anders dan een houten vloer is keramisch parket ideaal voor vloerverwarming. Keramiek heeft de eigenschap de goed warmte te geleiden. Een energiezuinige oplossing die radiatoren overbodig maakt.

Legpatronen

De houtstructuur en de noesten worden zo mooi in de tegels aangebracht dat het haast niet meer van echt hout is te onderscheiden.

De legpatronen doen voor deze tegelvloeren ook niet onder voor de bekende houten vloeren. Een vloer gelegd in wildverband, of juist liever in visgraat? Ben je 0p zoek naar een brede of een smalle ‘plank’? Of variatie in plankbreedtes aanbrengen? Alles is mogelijk. Onze adviseurs laten graag alle varianten zien. Zo ben je ervan verzekert dat de houtlookvloer straks perfect past bij de uitstraling van de ruimte.

Onderhoudsvriendelijk keramisch hout

Keramisch hout tegels hebben veel voordelen. Nagenoeg geen onderhoud. Een dweil erdoor heen en de vloer is weer schoon. . Daarnaast zijn de keramische houtlook tegels goed bestand tegen vlekken en krassen.

Vakkundig gelegde tegelvloer

De lange planken van keramiek houtlook of betonlook die soms wel 120cm of langer zijn, dienen vakkundig te worden gelegd. Tijdens het productie proces kunnen de planken iets bol trekken, waarmee tijdens het leggen wel rekening moet worden gehouden. U wilt tenslotte dat de tegels straks zo strak mogelijk naast elkaar liggen. Onze vakmannen werken daarom tijdens het leggen van grotere vloertegels met ‘levelers’. Dit zijn kapjes die extra druk op de tegel geven om er zo voor te zorgen dat de hoogteverschillen zo minimaal mogelijk worden.